Blog

Welkom in Doornenburg
Geplaatst op: 31 maart 2023
Als NVM makelaar ben je natuurlijk gewend om mensen welkom te heten in hun nieuwe woning. Vandaag echter mocht ik deze rol vervullen niet als makelaar maar als voorzitter van Stichting Leefbaar Doornenburg (SLD).
Lees meer...
Voorbereiding nieuwbouw
Geplaatst op: 29 maart 2023
Voorbereiding nieuwbouw Doornenburg
Lees meer...
Huis verkopen in de winter
Geplaatst op: 17 februari 2023
De winter lijkt niet het meest ideale seizoen om een huis te verkopen. Is het verstandig om te wachten tot het lente is? Wij praten je graag even bij. 
Lees meer...
Betere tijden voor starters?
Geplaatst op: 6 oktober 2022
De markt lijkt iets rustiger te worden. Er zijn minder kandidaten per woning waardoor ook starters een beter kans maken om een woning te bemachtigen. Ook de voorgenomen maatregelen voor het nieuwe jaar lijken een positief effect te hebben op de kansen van starters. Even op een rij:
Lees meer...
Is de vraagprijs wel correct?
Geplaatst op: 22 augustus 2022
De vraagprijs van een woning wordt bepaald door een groot aantal factoren, zoals het woonoppervlak en de inhoud van de woning. Maar ook de locatie, het afwerkingsniveau, de recent gerealiseerde verkoopprijzen in de buurt en de reden van verkoop dragen hieraan bij. Wat helaas ook regelmatig meespeelt, is het belang van de makelaar.
Lees meer...
Kerstwens 2021
Geplaatst op: 24 december 2021
We kijken terug op een turbulent jaar waarin de huizenprijzen zijn blijven stijgen. Als verkoper is het steeds moeilijker wat je voor je huis kan vragen en als koper lijkt het haast onmogelijk om succesvol te zijn tussen de over elkaar heen vallende concurrent kopers. In deze tijd is het niet alleen prettig, maar zelfs cruciaal dat je goed wordt geadviseerd. Gelukkig hebben we ook het afgelopen jaar weer veel mensen kunnen helpen. Zowel oude bekenden als nieuwe cliënten weten inmiddels de weg naar ons nieuwe kantoor in Gendt te vinden. 
Lees meer...
Wat is het verschil tussen koopsom en taxatiewaarde?
Geplaatst op: 3 december 2021
Als je bezig bent een huis te kopen of verkopen, vliegen de termen je om je oren. Er wordt gesproken over koopsom, marktwaarde, WOZ-waarde, taxatiewaarde… maar wat is nu precies het verschil en wat betekent het voor jou? Wij leggen het hieronder voor je uit!
Lees meer...
Moet ik overbieden en zo ja, hoeveel?
Geplaatst op: 26 november 2021
Het aantal woningen dat momenteel boven de vraagprijs wordt verkocht, wordt steeds groter en dat geldt ook voor de bedragen waarmee wordt overboden. Voor sommige huizen is 2% overbieden voldoende, bij andere huizen kan de prijs tot wel 20% boven de vraagprijs stijgen. Doordat het woningaanbod op dit moment extreem laag is, er een krapte op de woningmarkt is, en de rente nog steeds historisch laag staat, nemen kopers steeds meer risico met overbieden. Om te voorkomen dat je wordt meegesleurd een biedingsoorlog, hebben we een aantal punten & tips voor je op een rij gezet die handig zijn om te weten.
Lees meer...
5 tips om kijkers welkom te heten
Geplaatst op: 20 oktober 2021
Als wij met kijkers naar je woning komen, begint de afspraak al buiten. Daarom 5 eenvoudige, effectieve tips om mensen al bij de entree verliefd te laten worden op jouw huis.
Lees meer...
Zelf schakelen of makelaar inschakelen?
Geplaatst op: 13 oktober 2021
“Ik ken mijn huis het beste dus ik verkoop mijn huis zelf wel. Zeker nu er zoveel vraag is!” Waarom niet twee experts sámen het huis laten verkopen?
Lees meer...
Lampje repareren
Geplaatst op: 17 september 2021
Vanmorgen liep ik de schuur in en knipte het licht aan. De lamp floepte aan en werd vergezeld van een soort disco-achtig geflikker. Oja, die ene TL-buis moest ik nog vervangen...met de nadruk op ‘nog’ Ken je dat? ‘Proscrastineren’ heet dat officieel, of wel: uitstelgedrag. Klusjes die op een ToDo-lijst staan en daar maar niet vanaf komen.
Lees meer...
10.000 stappen....
Geplaatst op: 10 september 2021
‘Niet zo naar binnen staren!’ roept een vrouw geschrokken tegen haar man, terwijl ze in tegenovergestelde richting hetzelfde rondje in de buurt loopt als ik. Elke dag probeer ik die 10.000 stappen te halen, maar meestal is het hetzelfde liedje: aan het eind van de dag moet ik die duizenden stappen alsnog in zo kort mogelijke tijd halen.
Lees meer...
Elke keer te laat met bieden?
Geplaatst op: 6 oktober 2021
We hoeven er niet omheen te draaien, het ís momenteel een overspannen huizenmarkt waarin structureel lijkt te worden overboden en huizen als warme broodjes over de toonbank vliegen. Hoe kun je dan toch zorgen dat jij de gelukkige koper wordt?
Lees meer...
5 zaken die je moet regelen als je verhuist naar een nieuwe gemeente
Geplaatst op: 29 september 2021
Als je gaat verhuizen naar een andere gemeente, moet je een aantal zaken regelen. We hebben ze voor je op een rij gezet!
Lees meer...
Gooit asbest roet in het eten bij verkoop?
Geplaatst op: 22 september 2021
Stel, je wilt je huis verkopen maar je weet dat er hier en daar asbest in je huis is verwerkt. Heeft dat een negatief effect op de verkoopbaarheid?
Lees meer...
Woongenot
Geplaatst op: 6 september 2021
Als makelaar heb ik het met mijn kopers en verkopers voortdurend over de positieve en soms de minder positieve kanten van een woning. Je probeert tenslotte altijd het grootste aantal woonwensen te vervullen voor maximaal woongenot. Woongenot gaat echter verder dan het huis zelf...
Lees meer...
Appeltaart
Geplaatst op: 15 september 2021
Huis kopen? Appeltaart bakken! Oké, er komt natuurlijk iets meer bij kijken om een succesvolle bezichtiging te hebben, maar bijna iedereen weet dat de geur van versgebakken appeltaart in huis wonderen doet.
Lees meer...
Verhuizen? Zorg dat deze 5 dingen geregeld zijn!
Geplaatst op: 8 september 2021
Eindelijk is de grote dag daar: alle ingepakte dozen, meubels en apparatuur gaan naar je nieuwe huis! Deze post gaat over zelf verhuizen, met de hulp van vrienden en familie. Voor verhuizen met een professioneel bedrijf hebben we weer 5 andere tips, die we een ander keer delen.
Lees meer...
Deze 5 dingen moet je altijd doen als je kijkers voor je huis hebt!
Geplaatst op: 27 augustus 2021
Je huis staat te koop en de makelaar heeft gezegd dat er interesse is. Dat wordt appeltaart bakken, denk je. Want is dat niet de belangrijkste tip: zorg dat je huis lekker en huiselijk ruikt? Het is in elk geval een veel gehoorde tip, maar wij hebben er nog 5 voor je op een rij gezet.
Lees meer...