Appeltaart
Huis verkopen? Bak een appeltaart!
Oké, er komt natuurlijk iets meer bij kijken om een succesvolle bezichtiging te hebben, maar bijna iedereen weet dat de geur van versgebakken appeltaart in huis wonderen doet. Uit onderzoek blijkt dat de geur van een vers gebakken appeltaart een vertrouwde sfeer geeft en eventuele geurtjes verdrijft. Zo’n heerlijk vers appeltaartje maakt je huis aangenaam, gastvrij en gezellig. Daarom vandaag ons recept voor een simpele, maar overheerlijke appeltaart. Laat je weten hoe jouw taart eruit zag en vooral, hoe hij smaakte?
RECEPT APPELTAART
DEEG
Oké, er komt natuurlijk iets meer bij kijken om een succesvolle bezichtiging te hebben, maar bijna iedereen weet dat de geur van versgebakken appeltaart in huis wonderen doet. Uit onderzoek blijkt dat de geur van een vers gebakken appeltaart een vertrouwde sfeer geeft en eventuele geurtjes verdrijft. Zo’n heerlijk vers appeltaartje maakt je huis aangenaam, gastvrij en gezellig. Daarom vandaag ons recept voor een simpele, maar overheerlijke appeltaart. Laat je weten hoe jouw taart eruit zag en vooral, hoe hij smaakte?
RECEPT APPELTAART
DEEG
- 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr boter (op kamertemperatuur)
- 150 gr suiker
- 1,5 tl kaneel
- 1 ei
- 5 harde appels
- 4 el suiker
- 1 tl kaneel
- citroensap
- paneermeel
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom.
- Meng met een keukenmachine of met de hand goed door elkaar.
- Leg de mooie bol deeg ca. 15-30 minuten in de koelkast.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Meng de blokjes appel met de suiker, kaneel en het citroensap in een kom.
- Vet de springvorm (24 cm) in met boter
- Pak 2/3 van het deeg en rol uit met een deegroller.
- Verdeel eerst wat bloem over een snijplank of je aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik.
- Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg
- Maak van de rest van het deeg (1/3) lange repen.
- Strooi wat paneermeel over de bodem.
- Schep alle stukjes appel over het deeg.
- Verdeel de reepjes deeg over de appeltaart.
- Smeer de appeltaart in met een beetje melk.
- Zet de appeltaart ongeveer 60 minuten in de oven (180 graden).