Verhuizen? Zorg dat deze 5 dingen geregeld zijn!

Eindelijk is de grote dag daar: alle ingepakte dozen, meubels en apparatuur gaan naar je nieuwe huis! Deze post gaat over zelf verhuizen, met de hulp van vrienden en familie.Voor verhuizen met een professioneel bedrijf hebben we weer 5 andere tips, die we een ander keer delen.

1. Voldoende vervoer
Een inkoppertje maar toch: zorg dat er voldoende auto’s zijn om alles in te verhuizen. In elk geval een verhuiswagen of bus voor de grote spullen zoals wasmachine, droger, bank, bedden, tafels en stoelen.

2. Koek & zopie
Bij ons was de gouden regel altijd: zorg dat de hulptroepen voldoende te eten en te drinken hebben. Niet alleen om op kracht te blijven, maar ook om ze op de dag zelf al te bedanken door goed voor ze te zorgen. Misschien is er iemand die wat minder goed kan sjouwen maar wel graag wil helpen. Vraag hem of haar om een eenvoudige lunch te verzorgen. Zo kan iedereen een steentje bijdragen.

3. Kleurensysteem
Een eenvoudige manier om alle spullen en dozen snel op de juiste plek te krijgen, is het gebruik van kleurcodes. Geef elke kamer een kleur, bijvoorbeeld Rood voor de woonkamer, blauw voor de ouderslaapkamer, geel voor de studeerkamer etc. Bij het inpakken label je de dozen met dezelfde kleur en op de dag van de verhuizing plak je die kleur op de deur van de desbetreffende kamer. Zo kan iedereen meteen de juiste doos in de juiste kamer zetten. Want als je er ‘studeerkamer’ op zet, is dat niet voor iedereen duidelijk. Er staat tenslotte nog geen bureau in!

4. Veiligheid boven alles
De belangrijkste tip is misschien wel deze: zorg dat alles dat je verhuist, vast zit in de auto zodat het niet gaat schuiven. Je kunt hiervoor spanbanden gebruiken of stevig touw. Dozen kun je zo naast elkaar zetten, dat deze niet in je nek landen als je de bocht neemt. En denk aan je rug met al dat gesjouw! Gebruik steekwagentjes. Er zijn zelfs speciale wagens waarmee je bijvoorbeeld de trap op en af kan. Handig voor die loodzware wasmachine…

5. Labelen, labelen en nog eens labelen
Zo. En nu de televisie, surround sound, AppleTV etc aansluiten. Maar welk snoertje hoorde ook al weer waar? Vóór dat je gaat verhuizen: maak foto’s van hoe alles aangesloten is en codeer met gekleurde tape welk snoertje in welke outlet komt. Zo kun je na een dag hard werken snel genieten van een lekker film in je nieuwe huis.

BonusTip!
Pak 1 doos in met alle essentiële zaken die je die eerste nacht/avond nodig hebt: je tandenborstel, pyjama, schone set kleren, beddengoed, handdoek… zo hoef je niet alle dozen door op zoek naar de juiste spullen terwijl je omvalt van de slaap. En kun je de volgende dag fris & fruitig beginnen met uitpakken.