Deze 5 dingen moet je altijd doen als je kijkers voor je huis hebt!

Je huis staat te koop en de makelaar heeft gezegd dat er interesse is. Dat wordt appeltaart bakken, denk je. Want is dat niet de belangrijkste tip: zorg dat je huis lekker en huiselijk ruikt? Het is in elk geval een veel gehoorde tip, maar er komt nog wel iets meer bij kijken. Daarom hebben wij 5 tips voor je op een rij gezet.

1. Zorg voor een opgeruimd huis
De huizen in de woonmagazines hebben allemaal een ding gemeen: nergens slingert er een sok of staat er een vies kopje op een tafel. Dus begin met het meest voor de hand liggende: ruim alles op wat in het zicht ligt:

- losse kleding in de kast of wasmand
- servies en bestek in de kast of vaatwasser,
- speelgoed en losse items in dozen of lege koffers
- oud papier en lege flessen in de papier-/glasbak
- leeg alle prullenbakken


2. Schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken
Maak je huis schoon, zoals je nog nooit hebt gedaan. Een schoon, fris ruikend huis is een perfect visitekaartje. Als je rookt of huisdieren hebt, lucht dan de woning zo vaak mogelijk goed door zodat het fris ruikt. Door schone ramen komt het zonlicht mooier binnen, zien badkamers er aantrekkelijker uit en ziet keukenapparatuur er als nieuw uit!
 

3. Lege ruimtes & oppervlaktes
Heb je een zolder vol oude koffers, 20 jaargangen Donald Duck en een garage vol fietsen, gereedschap en 100 soorten schroefjes? Ga er nu al doorheen en sla het tijdelijk op of beter nog: gooi zoveel mogelijk weg. Scheelt je straks een hoop werk als je daadwerkelijk gaat verhuizen. Zet in de keuken en badkamer alles in de kastjes, zodat aanrecht en wastafel leeg zijn. Zo ogen al deze ruimtes groter en ruimer. Bovendien: een lege garage/zolder geeft de koper het idee dat hun spullen er zo in kunnen!

 

4. Persoonlijke items naar de achtergrond
Natuurlijk heb je persoonlijke spullen in je huis staan, want dat is gezellig. Voor de verkoop van je huis wil je echter een minimalistische, neutrale sfeer creëren. Kopers moeten zo min mogelijk worden afgeleid door allerlei foto’s, tekeningen en tijdschriften. Het hoeft niet kaal, maar less is more. Zo kunnen de kijkers zichzelf zien in het huis, zonder afgeleid te worden.

 

5. Vergeet je tuin niet!
Het bezichtigen begint al bij de voordeur dus haal onkruid weg, hark het gras aan en snoei de haag. Plaats een leuke pot met verse plantjes bij de voordeur. Dat is pas een warm welkom! Ook de achtertuin of je balkon richt je zo in, dat je er zo zou kunnen gaan zitten met een kop koffie.

 

We hebben nog veel meer tips, die we graag met je delen. En om nog even op die appeltaart terug te komen.... wat ons betreft gewoon bakken want dan heb je twee vliegen in een klap: een lekker ruikend huis én wat lekkers voor jezelf!